Even voorstellen;

Ik ben Cindy Altorf, van jongs af aan hebben paarden een groot deel van mijn leven bepaald. Als jong meisje van een jaar of 8 fietste ik dagelijks naar de manege en door weer en wind naar de verzorgpony’s, om dan s’avonds na het eten direct weer op de fiets te stappen voor het kijken bij de lessen. Zo’n 10 jaar lang heb ik fanatiek dressuur gereden, daarna ging mijn interesse vooral uit naar alle facetten van“natural horsemanship". Inmiddels bevind ik mij al zo'n 30 jaar op en tussen de paarden.

 met mijn jaarling nrps ruin Wizzard, weer helemaal vanaf 0 beginnen :)

Tegenwoordig houdt ik mij qua training voornamelijk bezig met rechtrichten volgens de klassieke/academische rijkunst.

De afgelopen tientallen jaren werkte ik als psychiatrisch verpleegkundige in de GGZ en hield me in mijn vrije tijd bezig met de verzorging, training en het hoefonderhoud van paarden en pony's. Door de jaren heen zag ik vele paarden met (chronische) hoefproblemen.

Ik besloot mij te gaan verdiepen in het bekappen van paarden en zag dat veel hoefproblematiek samenhing met dieet, huisvesting, beweging en onjuist hoefonderhoud. Ik leerde om paarden te bekappen, volgde een cursus natuurlijkbekappen en de traditionele bekapopleiding in Barneveld.                                                                                                          

                                                                                                                             

 

Met mn grote kwpn reus Z-tout (Guidam x burggraaf)

Na mn stage's bij meerdere professionele bekappers en fieldinstructors van de UKNHCP, startte ik met mij eigen bedrijf "Hoofvision" en werkte als proffesioneel bekapper. Al hoewel mijn passie nog steeds ligt bij het bekappen en alles wat met hoeven te maken heeft heb ik momenteel helaas mijn professionele bekapwerkzaamheden moeten staken ivm aanhoudende rugklachten en beperk ik mijzelf tot het geven van instructie, begeleiding en clincs mbt het hoefbekappen van paarden.

                                                                   

Tijdens mijn bekapopleiding kwam ik in aanraking met thermografie bij paarden, mede door het zien van de resultaten van deze onderzoeken ben ik erg enthousiast geworden over het gebruik van thermografie om (onder andere) blessures tijdig te helpen lokaliseren. Ook blijkt dat bepaalde hoef- en been aandoeningen soms veroorzaakt worden door problemen elders in het lichaam, deze kunnen door middel van thermografie aan het licht gebracht worden. In 2011 startte ik met een opleiding thermografie bij het ICETD (International centre for equine thermografic diagnostics)  In 2012 heb ik deze opleiding met goed gevolg afgesloten en mijn certificaat behaald. Ook woonde ik verschillende lezingen bij van onder andere: Dr Tracey Turner en Dr Ram Purohit, beiden specialisten op het gebied van de themografie bij paarden.                                                                                        Bekappen van een paard

 

   Thermografisch onderzoek

 

Thermografie is in nederland nog redelijk onbekend. Momenteel werk ik aan meerdere research projecten om meer inzicht te krijgen in de thermografie ten opzichte van bepaalde aandoeningen bij het paard, met name rugblessures en behandelingen van peesblessures in de benen en zadelpassing. 

 

Ik hoop door middel van deze website meer bekendheid te geven aan de werking en toepassingen van thermografie onder paardenhouders, zodat met behulp van thermografisch onderzoek vaker blessures voorkomen kunnen worden, want  " voorkomen is altijd beter dan genezen! "

 

Cindy Altorf, 2013

                  

                                                               

                                                   

          

 Paardenthermografie

  Cindy Altorf, Leiden

  Tel: +31 06-27328905

  Email: Paarden-thermografie@live.nl

  www.Paarden-thermografie.nl

 

 

 

 

 

 

 In de Italiaanse bergen, op 2400 m hoogte.                                                                                                                                Elvis mijn mini grullo- shetlander

 

 

 

 

 -Home-