Voorbereiding;
 
 
 
 
Om goede thermografische opnames van uw paard mogelijk te maken, moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan (lees dit s.v.p. aandachtig door, dit is belangrijk voor een geslaagd onderzoek) 
 
1; Het paard moet volledig droog en vrij van modder/zand zijn ! (vuil en vocht  beinvloeden de juistheid van de opnames)
 
2; het paard niet meer borstelen 1 uur voor het onderzoek.
 
 3; De omgeving waar de opnames gemaakt worden moet een schone, droge bodem hebben en voldoende ruimte om ruim om het paard heen te lopen. (bijv. een overdekte binnenbak, grote schuur of loods)
 
4; Zorg voor een plek zonder direct zonlicht en tocht.
 
5; Het paard moet minstens 2 uur van te voren binnen staan, tenzij het paard hiervan erg gestrest raakt, gaat weven of slaan tegen de wanden met de benen. Is dit het geval meld dit bij het maken van een afspraak.(let bij het binnenstaan er op dat er geen zon op het paard staat (bijv. paard wat met hoofd naar buiten staat, of een lichtdoorlatende dakplaat boven de stal)
 
6; geen training de dag van de opnames en geen zware training in drie dagen voorafgaand aan het onderzoek.
 
7; geen behandeling van fysiotherapeut/chiropractor/osteopaat of masseur in de drie dagen voor het onderzoek.
 
8;  Om een goed beeld te krijgen van de hals/schedel en belangrijke spiergroepen zo mogelijk de manen, maantop en staart opbinden of invlechten minimaal een uur voor opname.
 
9; Dekens, transportbeschermers en bandages verwijderen minimaal 2 uur voor  het onderzoek.
 
10; Producten die op het lichaam worden gesprayed/ gesmeerd moeten 24 uur van te voren worden verwijderd. (Denk bijvoorbeeld aan; manen/vachtspray, vliegenspray,zalf creme, traumeelgel,linement)
 
11; Zorg voor uitgekrabte, schone droge hoeven en vet deze niet in.
 
12; Meld het wanneer uw paard medicatie, kruiden of homeopatische middelen toegediend krijgt, dit kan namelijk een invloed hebben op de doorbloeding en dus de opnames.
 
* Bij een temperatuur van boven de 25 graden zal het paard meer warmte gaan uitstralen, bloedvaten openen zich en er is meer doorbloeding om het paard af te laten koelen. Ook gaat het paard zweten. Dit is niet de ideale situatie om de opnames te maken, Bij deze temperaturen kan het onderzoek het beste plaats vinden in de ochtend of avond wanneer het paard nog koel is. Het tegenovergestelde geld voor extreem koude temperaturen.